Математичка олимпијада БиХ-резултати ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Марко Ћитић   
четвртак, 18 мај 2017 07:39

На Електротехничком факултету у Источном Сарајеву, 13.5. и 14.5. одржана је 22. Математичка олимпијада Босне и Херцеговине(МОБиХ) на којој је учествовало 46 ученика. На основу резултата овог такмичења и резултата додатног такмичења које је одржано у среду 17.5. познат је тим БиХ који ће учествовати на 58. Међународној математичкој олимпијади(ММО) која ће се одржати у Рио де Жанеиру(Бразил) у периоду 12.7.-23.7(на додатном такмичењу учествовала су два ученика која су на 22.МОБиХ делила 6.место). Екипу БиХ на овом такмичењу чиниће:

Тијана Бабић, 3.разред, Гимназија, Бања Лука

Златко Салко Лагумџија

Адиса Болић, 4.разред, Сарајево Колеџ, Сарајево

Емин Мркоња, 4.разред, Међународна средња школа, Сарајево

Азур Ђонлагић, 4.разред, КШЦ "Свети Фрањо", Тузла

Амар Курић, 3.разред, Међународна средња школа, Сарајево

Лидер екипе БиХ биће Харун Хиндија(ПМФ Сарајево), а депјути лидер Марко Ћитић(Филозофски факултет Пале). У прилогу су коначни резултати 22.МОБиХ. Задаци са овог такмичења биће објављени након завршетка ММО у Бразилу.

http://www.dm.rs.ba/images/upload/rezbhmo.pdf

На основу резултата 22.МОБиХ, као и резултата додатног такмичења за избор 6.члана екипе, одређена је екипа БиХ која ће учествовати на Медитеранском омладинском математичком првенству, које ће се одржати у Риму у периоду 19.7-22.7. По правилима овог такмичења, екипу чине 4 такмичара(по 2 мушка и женска) и који нису учесници овогодишње ММО. Тим БиХ на овом такмичењу представљаће: Милица Ђокић, Елма Нухановић, Дамјан Станковић и Алдин Адиловић.

Последње ажурирано четвртак, 18 мај 2017 11:01
 

Home | RSS Feed Powered by Joomla | Forex Trading Template by mcF | CSS | XHTML

Top